Over winkelcentrum Bargeres

Laatste nieuws

 

25 juni 2013

Gewijzigde plannen rondomg ligging  promenadebrug in winkelcentrum Bargeres

 

Van horen zeggen’

De tekeningen die bij de inloop (zie https://www.bargeres.com/nieuws/) gepresenteerd werden, waren nog niet definitief als het om de brug gaat, omdat kapsalon Bussink niet mee wilde werken en niet uit het huidige pand weg wilde. Bij de vernieuwing van het winkelcentrum gaat om een nieuwe brug die 11 meter breed is. Deze zou in eerste instantie over de plek van waar nu kapsalon Bussink gevestigd is (bij de eendenplaats) komen te liggen. Maar door de opstelling van Bussink was een impasse ontstaan. Want de ontwikkeling van het oostelijk winkelgebied kon alleen doorgaan, als alle partijen het met elkaar eens waren en nu zat de kapper ‘in de weg’.

Inmiddels hebben we uit anonieme bron begrepen dat de plannen zijn veranderd. De kapper kan blijven zitten, want de brug komt aan de noordzijde van het pand van Bussink. De Lidl komt definitief in de Plus en trekt het pand van Sedna/Icare erbij.
Nu de brug ten noorden van Bussink komt, is het nog niet duidelijk wat de impact is voor dat stuk van de wal en het winkelcentrum. Misschien moeten er meer bomen gekapt worden. Ook is niet bekend hoe de doorgang van de huidige brug aangepakt wordt en of het pand van Bussink aan de achterkant ‘uitgegraven’ gaat worden.

Het wachten is op nieuwe tekeningen van de gemeente. En wellicht komt er nog een nieuwe inloop? We wachten af!

_____________________________________________________________________________________________

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.