Menu Sluiten

Aandacht voor situatie winkelcentrum tijdens plaatsing kunstwerk

De plaatsing van het kunstwerk van Willem Kind afgelopen zaterdag in het hart van de wijk is door Wijkvereniging Bargeres aangegrepen om aandacht te vragen voor de situatie van het winkelcentrum.

Bij monde van bestuurslid Marlies Zeeman werd de situatie aan de oostkant van het winkelcentrum onder de aandacht gebracht, omdat de voormalige Plus-supermarkt nu al bijna twee jaar leeg staat. Dit pand is gekocht door de Lidl, maar of deze super er daadwerkelijk zijn intrek in neemt, is nog steeds onzeker. Zeeman zei in haar toespraak – bij de plaatsing van het kunstwerk – dat er voldoende potentiële klanten in de wijk wonen. Een grootgrutter in het lagere segment is een aanvulling op het winkelbestand, omdat de wijk relatief veel bewoners met een smalle beurs kent. Tevens is er een grote groep bewoners die noodgedwongen aan de wijk gekluisterd is voor hun dagelijkse boodschappen. In de op één na grootste wijk van Emmen is volgens de wijkvereniging dan ook beslist plek voor een tweede supermarkt!

Zeeman deed een oproep aan de directie van de Lidl om zich te laten inspireren door de kracht die de wijk heeft getoond bij het zelfstandig realiseren van het kunstwerk van Willem Kind. Een kunstwerk waarvoor €35.000,- door de werkgroep van bewoners is verzameld, via het aanschrijven van fondsen en sponsoren. Draagvlak onder de bewoners werd bewezen door de vele anonieme giften.

Burgemeester Bijl, die het kunstwerk samen met Willem Kind doopte, reageerde met de toezegging dat de gemeente zal kijken of het mogelijk is de situatie een duwtje in de rug te geven. Hij zal in het gemeentehuis navraag doen wat  de gemeente er aan kan doen om ervoor te zorgen dat ook dit gedeelte van Emmen voor de toekomst voorbereid is.
Wijkvereniging Bargeres zal deze toezegging nauwlettend volgen.

 

Foto Roelof Nuil
Foto Roelof Nuil

Foto Roelof Nuil
Foto Roelof Nuil