Plannen aanpak openbare gebied Winkelcentrum Balingerbrink

Tijdens de inloop op 16 december heeft de gemeente de plannen gepresenteerd van de herinrichting van het openbare gebied van het winkelcentrum aan de Balingerbrink kant.

Winkelcentrum Bargeres  –  2e fase

 Brug

  • Op de plek waar nu al de doorbraak in de wallen van het Oranjekanaal gemaakt is, komt een nieuwe brug
  • Het wordt een betonnen brug. De straattegels van het plein op de westkant (Boni) lopen straks door over de brug naar het nieuw in te richten plein.
  • Ter hoogte van de wal komt een hellingbaan om het hoogteverschil te overbruggen.
  • De aarden wallen worden tot ca. 1m hoogte met een keerwand gekeerd.

Winkelplein

  • Ook aan deze kant wordt het winkelgebied autovrij. Er mag wel gefietst worden.
  • Het verhardingspatroon sluit aan bij dat van de al aangelegde westzijde.
  • Verhoogde, beplante bakken kleden het plein aan en kunnen als zitelement gebruikt worden.
  • Het gebied voor de winkels komt overal op dezelfde hoogte. Om het hoogteverschil naar het kanaal op te lossen komen er trappen en de hellingbaan.
  • Om ook weer dichter bij het water te kunnen komen wordt er een nieuw “eendenplatje” aangelegd.

Parkeren

  • Rondom het winkelplein worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. In totaal 62 parkeerplaatsen + 2 invaliden pp en 25 vernieuwde parkeerplaatsen voor bewoners.

15 en 8 parkeerplaatsen meer dan nu.

Materiaal en meubilair

  • Het plein en de parkeerplaatsen worden met dezelfde stenen bestraat als aan de westzijde.
  • Ook het meubilair wordt hetzelfde.
Tekening van het gebied met als onderlegger een foto van de huidige situatie. Klik voor een vergroting

Eerste tekening van het gebied met als onderlegger een foto van de huidige situatie. Hier is nog uitgegaan van vestiging van de Lidl, met daarbij uitbreiding van het pand.
Klik voor een vergroting

Klik voor meer info op de volgende downloads:
14 12 16 Wetenswaardigheden Winkelcentrum Bargeres_mse

A0_460004_WC Bargeres_Inrichtingsplan_Presentatie

Download van de tweede tekening:
Tekening 46.0004b-A01_Inrichtingsplan_DEFINITIEF_v23-04-2015